Makeupoholic testar Kicks Colour ID

Kicks Your Beauty Magazine - Kicks Colour ID

Det gick knappast att undgå att senaste numret av Kicks kundtidning ”Your Beauty Magazine” var i princip helt dedikerad den perfekta basen, vilket såklart sammanföll med lanseringen av Kicks Colour ID. I samarbete med ett företag som är världsledande inom färgvetenskap och teknik har Kicks tagit fram ett verktyg som mäter den exakta hudtonen, och de har även utvecklat en lösning som matchar din unika hudton mot alla foundations, BB- och CC-creams i hela Kicks sortiment.

Äntligen! Aldrig mer stå och kladda på käklinjen vid en spegel i konstigt butiksljus för att sedan komma hem och testa och upptäcka att du ser ut som ett morot eller ett blekrosa spöke i dagsljus.

… eller? Är det verkligen så bra som det låter?

Eftersom jag själv tycker basen är det allra viktigaste i makeupen och hellre går utan mascara än lätt foundation såg jag det som min plikt att omedelbart testa det här, och här kommer mitt utlåtande.

Testet

Jag tågade in på Kicks efter en lång arbetsdag och bad att få testa Colour ID för att få hjälp att välja foundation. Först tog hon bort den foundation jag redan hade på mig, sedan mätte hon på tre punkter på kinden, längs käklinjen. Hon fick fram att jag har en något kall ton och jag fick en liten folder med min kod, K-L3C2.

Jag fick frågan vilken formula på foundation jag föredrar, och om det är något särskilt märke jag gillar, sedan kollade hon vilka flytande foundations som systemet föreslog till just min hudton. Vi valde en som hon hämtade och applicerade, med mycket bra resultat. Mätningen kostar inget och efter att hon applicerat min foundation blev jag lämnad ifred för att i lugn och ro botanisera i sortimentet.

Att söka foundation med personlig färgkod

Skärmdump Kicks app - träfflista när jag sökt på min unika fägkodDet var ett intressant sätt att angripa att välja foundation – annars brukar jag ofta gå på märke och formula (t ex för torr och känslig hy eftersom jag har det) och sedan är man lite utlämnad till de nyanser som finns där. Vissa märken har ju massvis med olika nyanser, andra betydligt färre. Men nu kunde jag istället välja att läsa mer om varje foundation och se vilken formula och prisklass, för att kunna avgöra om det vore nåt för mig.

Eftersom jag har Kicks app på min smartphone tog jag såklart fram den för att testa hur enkelt det är att själv söka bland foundations i deras sortiment. Det räcker att söka på koden i appen för att få fram hela listan med matchande foundations. Man kan också spara sin färgkod på ”Mina sidor”, och därefter få rätt nyans som förslag direkt när man browsar deras produkter.

Får matchningen mig att tänka annorlunda?

När jag scrollade genom listan hittade jag flera av de foundations jag redan har, där jag provat ut nyans alldeles själv. En liten klapp på axeln med andra ord – jag har nytta av att vara så noga som jag är när jag ska köpa en ny och har lärt mig hur jag ska testa foundation för att se om nyansen är rätt (dvs inte handryggen utan på käklinjen, sedan ta en spegel och gå och kolla i dagsljus). Det dök också upp någon som jag har, men där appen föreslog en annan nyans. Och när jag tänkte efter så stämde det faktiskt att jag inte använder den för att jag inte känner mig helt bekväm i nyansen!

Jag gick runt och kollade upp ett antal av de foundations som jag fick rekommenderade i appen och flera gånger slog det mig att jag självmant inte hade sträckt mig efter den färg som rekommenderades, utan jag hade gått på andra färgnummer först. Frågan är om jag då hade upptäckt att de inte var rätt, eller om det hade blivit ett felköp som känts fel väl applicerat i hela ansiktet?

Utlåtandet

Jag kan varmt rekommendera att gå in och göra testet. Det kostar inget och i alla fall jag kände mig inte tvungen att köpa någon foundation. I listan med matchande foundations kommer det upp varianter från alla möjliga märken och prisklasser – det vill säga man måste inte gå hem med en 500-kronorsfoundation för det var den enda som matchade. Och till sist, ytterligare en bra sak är att om man inte är nöjd med matchningen av nyans får man pengarna tillbaka inom 14 dagar, om man har med sig kvittot och kortet med den personliga färgkoden.

Jag har ju fortfarande kvar lite färg efter sommaren och tänker göra en ny mätning lite längre fram i höst/vinter för att se hur mycket ljusare min hy är då.

Annonser

2 reaktioner på ”Makeupoholic testar Kicks Colour ID

  1. Mycket intressant inlägg! Måste ta mig iväg och prova detta, det här med nyans är ju verkligen svårt och man har ju gått på några nitar i sina dagar.. Bra när det finns ett sådant här hjälpmedel nu 🙂

    • Kul att du gillar! Ja, ett test rekommenderas. Och ja – man har onekligen gått på några nitar som du säger. Men man lär sig rätt mycket längs vägen med…

Vad tycker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s