Lush Toothy Tabs

Har du testat tandkräm i tablettform nån gång? Det hade inte jag, så det var med en blandning av skepsism och nyfikenhet jag gav mig i kast med Lush Toothy Tabs Sparkle och Ultrablast.

Lush Toothy Tabs Sparkle och Ultrablast

Sparkle innehåller citron, grapefrukt, svartpeppar och havssalt som tillsammans ska ta bort alla smaker i munnen, rengöra gommen och även ha en blekande funktion för bländande pärlvita tänder.

Ultrablast är sammansatt av pulver av gröna ärtor, wasabi, torkad mynta och havssalt för att ta bort lukt och även rengöra tungan. Den innehåller även pepparmint och spearmint, samt lavendel.

Okej, det här med att borsta med tablett då. Man tar helt enkelt en tablett, tuggar sönder den, blöter tandborsten och sedan är det bara att borsta som vanligt! Jag förvånades över hur mycket lödder det faktiskt blev – det hade jag inte förväntat mig.

Jag borstar på precis samma sätt som jag brukar men måste säga att när jag använt Sparkle känns tänderna exceptionellt rena! Den ska ju ha en viss blekande funktion men vad jag kan läsa mig till innehåller den inget slipmedel utöver de ingredienser som specificeras (har havssalt någon slipande effekt på tänder?). Däremot har jag inte använt dem tillräckligt länge för att våga uttala mig om den blekande effekten. Jag ska inte sticka under stol med att smaken helt klart är annorlunda jämfört med vanlig tandkräm, men den är ändå fräsch. Helt acceptabel och speciellt eftersom tänderna känns så otroligt rena efteråt.

Känslan av rena tänder är starkt associerad med just tandkrämssmaken för mig. Därför hade jag utifrån det jag läste innan förhoppningen att smaken hos Ultrablast skulle påminna vanlig tandkräm, men icke. Den smakar örtigt och väldigt parfymerat och jag har betydligt svårare att använda den än Sparkle som är både lättare och fräschare i smaken. Förmodligen gör den dock lika rent som Sparkle, men känslan är inte lika fräsch efteråt tack vare den i mitt tycke för parfymerade känslan.

Man kan ju ha olika anledningar till varför man inte vill använda vanlig tandkräm och jag vet att en del av er hamnar här för att ni vill läsa om Perioral Dermatit. En sak jag läst mig till att man kan prova för att bli av med PD är att sluta använda tandkräm med fluor, och i så fall kan ju dessa vara ett bra alternativ!

Jag har fått produkterna som pressprov.

Annonser

3 reaktioner på ”Lush Toothy Tabs

 1. Förutom det med PD är ju toothy tabsen bra för de som inte vill borsta tänderna med animaliska produkter <: Eller bara allmänt miljövänliga människor..
  Köpte Breath of God för ett tag sedan, smakar ungefär som rökelse luktar lite grann.
  Det är ju lite svårt att vänja sig ifrån den där tandkrämseftersmaken, men det kan nog en vanlig mintig munskölj ordna.
  Toohty tabsen är top notch enligt mig! ^^

 2. Jag får exem i mungiporna om jag använder tandkräm med SLS, sensodyne är bra, men faktiskt också Icas, den är ju betydligt billigare.
  Låter ju intressant med tabsen, kanske provar nån gång!

 3. Lojs: Ja, så sant. Och jag håller med dig – genom att avsluta med en munskölj får man ju smaken, om det är den man vill åt.

  Lotta: Bra att det finns alternativ som funkar för dig. Tabsen kan helt klart vara värda att testa!

Vad tycker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s