Oriflame Eco Beauty

Oriflame Ecobeauty

Förra veckan var jag på pressvisning då Oriflame presenterade sin nya hudvårdsserie Eco Beauty. Initialt släpps tre produkter; en ögonkräm, en dag- och en nattkräm. Unikt är att serien är etiskt och naturligt certifierad av fyra oeberoende organisationer; Fairtrade, Ecocert, FSC och Vegan.

Produkterna i serien består till 99,8% av naturliga, och till minst 8% av ekologiska ingredienser. De innehåller en formula som kallas Natural-Pro-Blend™ som verkar både stärkande och skyddande på huden tack vare sitt innehåll av naturliga och ekologiska extrakt som till exempel sheasmör och kokosolja. Sheasmör innehåller vårdande och skyddande vitaminer och fettsyror som hjälper till att skydda huden mot yttre påverkan. Kokosolja presenterades under pressreleasen som ”en av naturens mjukgörande hemligheter” tack vare sin förmåga att motverka torr hy.

Produkterna innehåller inte parabener och inte heller mineraloljor.

Förpackningarna är helt återvinningsbara och behöver inte monteras isär för att källsorteras, utan hela förpackningen sorteras som hårdplast. Man använder också en teknik till pumpen som gör att så pass mycket av produkten pumpas ut att man inte behöver öppna och rengöra förpackningen innan källsortering.

Jag har fått prov på både ögonkrämen samt dag- och nattkrämen som givetvis kommer att testas och recenseras framöver!

Annonser

2 reaktioner på ”Oriflame Eco Beauty

Vad tycker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s