Cliniderm Sun Skin Care

Varje vår när solen plötsligt tittar fram blir frågan om solskydd högaktuell. Igår fick jag hem ett pressutskick med produkter ur Cliniderms nya serie med solskydd – flera av dem har jag faktiskt redan hunnit spana in på apoteken.

Det som är spännande med serien är att det inte bara är solskydd utan faktiskt ett stort utbud med hela 14 olika hudvårdande produkter, både för ansikte och kropp, som alla har ett bra UV-skydd. Ansiktsprodukterna motverkar rynkor, fina linjer, pigmentfläckar och andra ålderstecken som orsakas av sol. De är utvecklade för att snabbt gå in i huden och inte täppa till porer. Kroppsprodukterna är framtagna för att absorberas snabbt utan att kladda.

Ansikts- och kroppsprodukterna är parfymfria, fotostabila, vattenresistenta, fria från alkohol och har bredspektrumskydd mot både UVA- och UVB-strålar. Med fotostabil menas att man inte ska behöva applicera mer av produkten under dagen för att behålla solskyddet, vilket är bra om man t ex vill använda produkterna under makeup. Förutom skydd mot solens skadliga strålar innehåller produkterna också antioxidanter som Vitamin C och E samt Q10 för att neutralisera fria radikaler för att motverka hudens åldrande, samt hyaluronsyra och en rad fuktivande ämnen för att stärka hudens fuktbarriär och motverka torrhet.
Cliniderm Sun Skin Care - ansiktsprodukter

I ansiktsserien finns följande produkter:

  • Active Defence Face Cream SPF 15/30, en ansiktskräm med antioxidanter och fuktgivande ämnen som inte täpper till porerna. Den finns i två olika grader av solskydd.
  • Light & Matifying Sun Face Gel Cream SPF 25, en lätt gel-kräm med mattande effekt som inte kladdar och som beskrivs som ”svettsäker”.
  • City Protection Sun Gel Cream SPF 25, en snabbabsorberande och lätt formula som inte täpper till porerna och lämnar huden matt och slät.
  • Target Protection Sun Spot Cream SPF 50, en kräm med extra högt skydd för punktbehandling av extra utsatta områden.

Det finns även ett lip gloss, Lip Protection Sun Gloss SPF 25 som kommer i två nyanser och har ett lätt skimmer.

Cliniderm Sun Skin Care - kroppsprodukter

För kroppen finns tre produkter:

  • Caring Protection Sun Lotion SPF 15/25, en vårdande sollotion som mjukgör och vårdar.
  • Clear Protection Transparent Sun Spray SPF 15, en sprayformula som absorberas snabbt utan att kladda.
  • Ultra Light Sun Milk SPF 10/20, en extra lätt och intensivt återfuktande lotion.

Det finns också två produkter för efter sol-vård; Instant Soothing After Sun Gel Cream som är en lugnande efter sol-gelkräm och Tan Intensifier After Sun Lotion som vårdare och mjukgör huden samtidigt som den förlänger och förstärker solbrännan och har en lätt brun-utan-sol-effekt.

Jag fick hem några produkter både ur ansiktsserien och kroppsserien, samt Tan Intensifier, för att testa, och återkommer med recension när jag hunnit prova dem!

Annonser

4 reaktioner på ”Cliniderm Sun Skin Care

  1. Tina: ja, den och City Protection var de som spontant lockade mig mest när det gäller ansiktsprodukterna. Sedan tycker jag ofta jag behöver en med riktigt hög SPF som jag kan ”punktmarkera” med, så Target Protection tycker jag låter lovande också.

  2. City protection och Light and matifying låter intressanta för mej. Fick ett prov på den sistnämna igår, men tyvärr har jag ingen vidare sol idag så ett test får vänta. Har letat på flera apotek efter Target Protection men den har dom inte hört talas om, lite konstigt när dom för alla övriga produkter i serien. På ett ställe kollade en trevlig person upp det hela lite extra och den fanns inte på listan över produkter som det apoteket kan beställa…

  3. Fröken Frodig: men, vad märkligt med Target Protection! Jag ska göra lite efterforskningar och se om jag kan få fram någon information!

Vad tycker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s