L300 Gentle Eye Makeup Remover

L300 Gentle Eye Make-up RemoverJag använder nästan alltid en separat ögonmakeupremover för att vara säker på att få bort alla rester av makeupen. Eftersom jag ibland bär linser och dessutom har lite torra och känsliga ögon tycker jag det kan vara svårt att hitta en remover som både är effektiv men också mild och skonsam.

L300 Gentle Eye Makeup Remover har jag fått för att prova. Det är en oljefri rengöring som används på en bomullsrondell för att ta bort makeup. Removern ska vara särskilt anpassad för den känsliga huden runt ögonen och är fri från både parfym, parabener och mineraloljor.

Tyvärr fungerar den här inte alls för mig. Jag får omedelbart en intensivt brännande känsla i huden runt ögonen som försvinner först när jag sköljer med massvis med ljummet vatten. Även i ögonen svider det rejält om jag råkar få in lite av produkten i ögonen. Det är så pass illa att jag faktiskt funderat över om det är något fel på innehållet i min flaska, för den är så långt från produktbeskrivningen man kan komma. Jag har för mig att jag haft den här för ett par år sedan, men minns inte att jag upplevde just dessa saker. Kan formulan ha ändrats, eller min hy och slemhinnorna i mina ögon? Bortsett från att den inte alls är skön att använda så är den dessutom inte särskilt effektiv, utan jag behöver jobba en del med bomullsrondellen för att få bort all makeup, vilket bara gör den brännande och svidande känslan värre. Efter att ha använt den två gånger har jag ställt flaskan åt sidan. Jag törs faktiskt inte fortsätta använda den, och vet inte om jag ska förpassa den till soporna eller om den kan funka för någon i bekantskapskretsen, som kanske inte har lika känslig hy som jag själv, men jag vet inte om jag vågar chansa.

Har du testat den här removern? I så fall är jag väldigt nyfiken på om du har upplevt samma som jag, eller om den funkat bättre för dig!

Update: Tack vare en mycket hjälpsam läsare som jobbar på Apoteket har jag fått veta att just den flaskan jag fått för att testa kommer från en batch som det var fel på, därav den brännande och svidande känslan!

Annonser

8 reaktioner på ”L300 Gentle Eye Makeup Remover

 1. Jag jobbar på Apoteket och vi fick dra in en batch av denna rengöring då det var något fel på den (precis så som du beskriver). Ska jag kika på vilket nr det var? Annars kan du absolut reklamera den ändå.

 2. Carina: nä, väldigt obehaglig. Det kan ju dock vara så att min flaska är ett måndagsexemplar, utifrån Chris kommentar.

  Chris: intressant! Jag har som sagt för mig att jag använt den här tidigare men inte alls upplevt de här negativa effekterna. Om du kan kolla vilket nummer det var på dem det var fel på är jag väldigt nyfiken – den här kan ju mycket väl vara en flaska med innehåll det är fel på!

  Ninni: ja verkligen!

 3. Då ska vi se. MH103, MI277, MI276. Bra att veta kan vara att dom inte är skadliga för ögat även om det blev något fel på dessa batcher.

 4. Jag har den men har inte upplevt att det svider när jag använder den, däremot är den inte speciellt effektiv och definitivt inget jag kommer att köpa igen.

 5. Chris: tack för hjälpen. Jag ska jämföra med vad det står på min flaska hemma! Och absolut bra att veta att det inte är något skadligt trots allt.

  Sara: ytterligare ett tecken på att det är något fel på innehållet i min flaska med andra ord, om inte din svider på det sättet.

Vad tycker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s