Estelle & Thild Face & Night Cream Neroli

I vintras, ett tag efter att det Svenska märket Estelle & Thild dök upp på Kicks köpte jag dag- och nattkrämen i serien Neroli.

Serien beskrivs såhär på Estelle & Thilds webbplats:

Ansiktsserien Neroli är anpassad för alla hudtyper och består av naturliga och ekologiska produkter av allra högsta kvalitet. De vårdande och vitaminrika ingredienserna mjukgör och stärker huden så att den behåller sin naturliga balans. Serien har en svag doft av den ljuvliga nerolioljan som har många goda egenskaper.


Jag hade en massa andra produkter som jag höll på att testa då när de var nyköpta så jag kom aldrig igång med att använda dessa kontinuerligt, men nu har jag testat dem tillräckligt mycket för att våga mig på en recension.

Face Cream Neroli beskrivs såhär:

En ekologiskt certifierad ansiktscreme som genomfuktar och ger huden en naturlig lyster. Den innehåller närande mandelolja som är rik på vitamin A, B och E samt essentiella fettsyror. Den innehåller även vaniljextrakt som dämpar rodnader och lugnar huden.

Night Cream Neroli beskrivs såhär:

En näringsrik ekologiskt certifierad nattcreme som innehåller naturliga aktiva aminosyror. Den verkar vitaliserande och återuppbyggande under natten och har en utslätande effekt. Cremen innehåller även shea butter och är rik på vitamin B, proteiner samt den livsnödvändiga fettsyran linol. Fettsyror från olivolja och sorbitol mjukgör och återfuktar. Cremen genomfuktar och bygger upp huden på djupet så att den naturliga balansen återskapas. Passar alla hudtyper.

Efter rengöring smörjer jag ansikte och hals med Face Cream (morgon) alternativt Night Cream (kväll). Båda krämerna är väldigt dryga – ett knappt pumptryck räcker gott och väl till både ansikte och hals. Jag är tudelad till förpackningen: faktumet att det är pumpflaskor gillar jag skarpt både ur hygiensynpunkt och för att det minskar risken att man tar för mycket. Det jag saknar är att kunna se hur mycket det är kvar av produkten, vilket jag med dessa inte alls får någon känsla för.

Hur funkar krämen då? Jag tycker att krämen initialt är svår att få att gå in i huden. När jag smörjer lägger sig krämen ovanpå huden vilket också syns i och med att det lämnar en vitaktig hinna (precis samma sak som jag upplevde med krämerna från Rosenserien). Jag behöver ”jobba” ganska mycket för att få den att gå in ordentligt. När den väl gör det känns huden riktigt mjuk och skön. Inga mirakel, inget hokus pokus, men en mjuk och behaglig kräm med en mild och god doft av neroli.  Under perioden då jag testat Neroli-krämerna tycker jag att min hy verkat må väldigt bra. Inga fnasiga områden, inga problem med rodnader eller kliande hud, utan väl återfuktad hy i balans. Jag gillar att produkterna är ekologiska (certifierade av Ecocert) och att förpackningarna är gjorda av återvinningsbart material.

Successivt nu när säsongen skiftar börjar min hy bli mer och mer torr, som vanligt, så därför är jag nyfiken på Rose Otto-serien från samma märke som är just för torr hy – har du testat några produkter från den?

Annonser

2 reaktioner på ”Estelle & Thild Face & Night Cream Neroli

  1. Jag sitter här och har tittat igenom deras broschyr och efter att ha läst ditt inlägg kommer jag nu att köpa produkter ur neroli-serien 🙂 tack!

Vad tycker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s