Höstnyheter från Lumene

Två av höstens nyheter från Lumene damp ner i min brevlåda häromdagen; Ultra Smooth Skin Caring Makeup och Time Freeze Lip Perfecting Treatment.

Skin Caring Makeup är en foundation som passar normal till torr hud. Lite information saxad ur pressreleasen:

En makeup-crème med samma effekt på huden som en hudvårdsprodukt. Den är mjuk att applicera och jämnar ut hudens ton för ett felfritt resultat. Makeup-crèmen innehåller peptider som ökar hudens elasticitet och skyddar huden mot ålderstecken. Torr och yttorr hud får en jämn lyster och känns mjuk och välvårdad – utan att makeup-crèmen ens märks av.

Ultra Smooth Skin Caring Makeup innehåller dessutom SPF20 samt en olja som utvinns ur fröna på åkerväxten Camelina. Oljan innehåller de vårdande fettsyrorna Omega 3, 6 och 9 som sägs öka hudens elasticitet samtidigt som de både skyddar och återfuktar huden. Den är även fri från parabener.

Förpackningen rymmer 30 ml och krämen kommer i fem färger; Cream Beige (1), Honey Beige (2), Perfect Beige (3), Peach Beige (4) och Caramel Beige (5). Jag fick Perfect Beige som jag tror kommer vara lite för mörk för min hy, gissningsvis hade Honey Beige varit perfekt. Men den kan kanske funka nu ett tag till, när huden fortfarande har kvar lite sommarfärg.

Time Freeze-familjen får dels en makeover när det gäller förpackningarna men också tillökning i form av Lip Perfecting Treatment, som är till för att motverka de ålderstecken som ofta syns på läpparna när de förlorar fasthet och fyllighet på grund av att kollagenfibrerna under huden försvagas och fettlagret minskas.

Från pressmaterialet:

Den silkeslena crèmen skyddar och återfuktar effektivt läpparna och huden runt om läpparna. Aktiva ämnen från nordisk ljung i en kombination med växtprotein slätar ut linjer i huden runt och gör att läppstiftet hålls snyggt längre. Lip Perfecting Treatment ger läpparna naturlig fyllighet och passar alla hudtyper.

Omedelbar effekt: Linjer i huden runt läpparna slätas ut med omedelbar verkan. Läppstiftet hålls snyggt längre.

Långsiktig effekt: Ger läpparna naturlig fyllighet. Reducerar linjer i huden runt läpparna.

Tuben innehåller 15 ml och har en applikator av den typ som ofta finns på läppglanstuber. Även Lip Perfecting Treatment är fri från parabener.

Jag ser fram emot att testa de här två produkterna. Skin Caring Makeup har jag höga förväntningar på – en flytande foundation som funkar även för torr hy men som också ger ett väldigt naturligt resultat. Funkar den så kommer den att användas flitigt i höst när mineralpuderfoundations kan kännas lite torra. Och Lip Perfecting Treatment är jag nyfiken på kanske främst ur ett primer-perspektiv, kan den få läppstift att sitta bättre är jag mycket nöjd!

Annonser

2 reaktioner på ”Höstnyheter från Lumene

Vad tycker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s