Sigma makeupverktyg

Efter tips från Emma hos Sminkan beställde jag i februari ett Professional Brushes Complete Kit från Sigma. Precis som Emma skrev så var leveransen blixtsnabb och kitet kom på mindre än en vecka. Jag har med andra ord hunnit använt borstarna en hel del men däremot inte riktigt tagit mig tiden att skriva om dem. Kitet innehåller 12 makeupborstar som levereras i ett praktiskt fodral och till de stora borstarna får man även med ett skydd för själva borsthuvudet.

Generellt tycker jag att Sigma-borstarna håller en väldigt hög kvalitet. De sägs vara jämförbara med MAC:s borstar och i tidigare versioner (även det kit jag köpte) är borstarna till och med benämda med SS följt av ett nummer som är detsamma som motsvarande MAC-borste har. Dock har jag förstått att de tagit bort numreringen och istället bara använder borstarnas beskrivande namn, så jag kommer att använda namnen när jag pratar om borstarna för att det ska vara lätt att se vilken borste jag menar om du vill kolla upp den på Sigma. Några ord om några av mina favoriter ur kitet:

Foundation Brush: en platt borste av syntetiska strån och med rundad topp som jag använder för att applicera flytande foundation. Borsten är ganska fast men utan att vara rivig. Den ger ett otroligt jämnt, faktiskt perfekt, resultat utan att efterlämna linjer och den absorberar väldigt lite av produkten vilket gör att man endast behöver ta väldigt lite foundation för att få ett bra resultat.

Duo Fibre Brush: en fluffig borste med två typer av strån, de korta mörka naturliga stråna och de lite längre vita syntetiska. Den här borsten rekommenderas att användas till flytande foundation för en ”airbrushed” finish men jag föredrar att använda den till finishingpuder. Borsten är fantastiskt mjuk och fungerar utmärkt till att svepa puder över ansiktet med för att fixera makeupen.

Large Shader Brush: en traditionell, platt ögonskuggsborste med rundklippt topp, bestående av naturliga strån. Det här är en bra bas-borste som jag gärna sträcker mig efter för att applicera ögonskugga generellt, både över själva locket men också i globlinjen. Den fungerar även bra till att tona övergångar, eller för att med lätt hand lägga skugga längs undre fransraden.

Eye Shading Brush: en väldigt kompakt och kortklippt platt men rundad borste med naturliga strån. Den här är extra bra om man vill få en riktigt intensiv färg eftersom det är lätt att packa på mycket ögonskugga på den här borsten för att sedan trycka dit skuggan på locket.

Andra borstar jag gillar är Large Angled Contour Brush – en stor snedklippt rougeborste som är fantastiskt mjuk, Medium Angled Shading Brush – en snedklippt mjuk ögonskuggsborse som är bra att använda för att komma åt i t ex inre ögonvrå och Pencil Brush – en liten fast och toppig ögonskuggsborste som både kan användas för att med hög precision lägga ögonskugga på locket, t ex en tunnare linje i globlinjen, eller lägga skugga längs fransraderna.

Även om hela kitet går på en slant ($89 inkl. fodralet) så måste jag säga att jag tycker det är värt pengarna för man får verkligen en riktigt bra uppsättning varierade borstar av hög kvalitet men med olika användningsområden. Om man dessutom jämför med vad borstar av motsvarande kvalitet kostar att köpa i butik så får man inte många sådana för motsvarande peng.

Annonser

6 reaktioner på ”Sigma makeupverktyg

  1. Kerstin: ja… om man är på g att investera i lite nya borstar så rekommenderar jag verkligen att överväga Sigmas, jag är jättenöjd med mina! Man kan ju även köpa mindre kit eller köpa dem löst om det är så att man inte vill ha alla…

  2. Hittade precis din blogg och är frälst!

    Har velat ha Sigmaborstar hur länge som helst, men tycker att frakten är löjligt dyr. Hur mycket fick du betala? Jag förstod det som om det var över 40 dollar, vilket är helt brutalt!

    • Välkommen hit – vad roligt att du gillar bloggen 🙂

      Det var så länge sedan jag beställde de där borstarna så jag minns faktiskt inte vad frakten gick på, men inte var det så mycket som $40, det borde jag kommit ihåg, det låter väldigt dyrt!

Vad tycker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s