Höstnyheter i parfymhyllan

Nyligen damp ett paket med prover på några av höstens nya parfymer från Beauty by grooming ner i min brevlåda. Paketet innehöll prover på Puma FreeFlowing, Dsquared2 SHEWOOD och Christina Aguilera Inspire, tre dofter som släppts under 2008.


Dsquared2 SHEWOOD beskrivs såhär:

En blommig och träig doft, en raffinerande tolkning av naturens vibrerande och sensuella element. Med en doft av jasmin, viol och cederträ. Toppnot: Citron, jasmin och neroli, mellannot: Viol, heliotrop och mysk, samt basnot: Cederträ, vetiver och amber.

SHEWOOD eau de parfum känns som en typisk höst- och vinterparfym, den är varm, kryddigt blommig och fyllig och med ett tydligt inslag av trä. Den är kvinnlig och sensuell och jag tycker att den känns som en kvälls- eller ”dejtparfym” snarare än en doft man bär till vardags. Peronligen faller den inte mig riktigt i smaken, den är lite för mustig och kryddig för att jag ska trivas med den.

Christina Aguilera Inspire beskrivs såhär:

En klassisk och bestående doft, vackert feminin och sexig med en mix av mango, gardenia och valenciansk apelsinblomma. Toppnot: Mango, citrus och fresia, mellannot: Gardenia, natthyacint och ros, samt basnot: Valenciansk apelsinblomma, sandelträ och mysk.

Inspire eau de parfum är en väldigt feminin doft. Fresian i toppnoten är ganska påtaglig direkt när den appliceras, men den får snabbt en fruktig dimension som gör att den känns ganska flickig och söt, men utan att vara tung. Efter en stund framträder inslaget av ros, vilket gör att den utvecklas från flickig till mer kvinnlig. Jag gillar Inspire och skulle absolut kunna tänka mig den som vardagsparfym.

Puma FreeFlowing beskrivs såhär:

En sann fängslande doft som är både självsäker och feminin. Den är blommig, grön och kryddig. En mix av röda bär, jasmin och sandelträ. Toppnot: Yuzu, röda bär och mandarinblad, hjärta: Jasmin, lotusblomma och rosa pion, samt basnot: Mysk, sandelträ, bärnsten och mandelträ.

FreeFlowing eau de toilette är en krispigt grön doft som känns lätt och fräsch. Efter en stund på huden utvecklas en varm underton som kompletterar det gröna i doften men utan att ta över. Grönskan i kombination med den lite flyktiga edt-formulan gör att den framför allt känns som en lättare sommardoft. FreeFlowing är väldigt fräsch men lite för anonym och flyktig för att väcka mitt ha-begär.

Annonser

Vad tycker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s