Naturliga skönhetsprodukter

När jag nyligen läste det nya magasinet eco queen slogs jag av hur otroligt inne det är just nu med naturliga skönhetspreparat och produkter. Om man ser på detta ur ett rent skönhetsperspektiv blir detta lätt en tankefälla. Det är väldigt lätt att tro att allt som är naturligt är bra för huden, det är åtminstonde ofta vad en stor del av argumentationen går ut på i till exempel reklamtexter för preparat som gör anspråk på att vara naturliga. Hur många gånger har man t ex hört hudterapeuter som jobbar med märken som marknadsförs som naturliga att ”naturliga preparat är ju det bästa för huden”. Det finns dock många, många ämnen som är naturliga men som är starkt retande eller allergiframkallande och därmed inte alls bra att ha på huden, eller som kan vara skadliga om huden exponeras för sol.

Ofta beskrivs en naturlig ingrediens som att den utvunnits ur någonting naturligt, men det som inte nämns är de kemiska processer som möjliggjort detta, och som gör att slutprodukten inte är så rent naturlig som man vill få det att låta som.

Läs mer om naturliga ingredienser hos Paula Begoun. Hon listar även naturliga ingredienser som man vet kan ge upphov till irritation och reaktioner samt naturliga ingredienser som har egenskaper som är bra för hyn.

… för övrigt lärde jag mig i eco queen att det räcker om en procent av innehållet i en skönhetsprodukt är naturligt för att man ska få marknadsföra produkten som just ”naturlig”, det tror jag inte att många är medvetna om!

Annonser

Vad tycker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s